Удружење музичара ”Топола” слави своју прву годину

Навршило се годину дана од оснивања УМТ. Може се слободно рећи успешних. Успели смо као прво да превазиђемо сопствене несугласице и реорганизујемо Управу и кренемо да се бавимо оним шта нас је окупило. А окупили смо се око идеје да побољшамо услове за бављење музичком културом у Тополи. У октобру 2013. на Ванредној Скупштини изабрали смо нови Управни одбор под вођством Петровић Драгана Пепија.

Као први задатак на дневном реду стајао је простор за вежбање. Разумевањем и подршком које смо добили од Основне школе ”Карађаорђе” и Општине Топола као и сопственим радом и залагањем чланова добили смо жељени простор у подруму Деда Лесине задужбине на адреси Краља Александра 18.

Подрум је захтевао темељно чишћење и сређивање. Наши чланови су дали све од себе, да се као прво, изнесу све ствари и почисти вишедеценијска прашина. После увођења струје доградили смо зид за студио и таванице над улазним степеништем, а после кречења зидова, науљивања дрвене таванице и фарбања тишљераја поставили смо и теписон на под. Радови на дрвеном степеништу су завршени и реновирана је деда Лесина шкриња. Окачили смо и слике које смо затекли у подруму. Набавку материјала смо финансирали из својих извора и од донације од Општине Топола која нам је доделила 51000 дин. Можете видети цео процес у приложеном видео запису.

https://www.youtube.com/watch?v=dU96U3QEmd4&list=UUfNVKC5O7eru-k9gQbXZNfQ

Добро нам дошли, на званично отварање деда Лесиног подрума ”ЛЕСАНДРУМА” новог култног места у Тополи! у среду 30. априла 2014. у 19:00 часова.

Алт Популус Удружење Музичара Топола

Председник Петровић Драган

Посетите нашу званичну страницу на Фејсу: https://www.facebook.com/umt.populus 

 

 

Рок концерт Удружења Музичара „Топола“ (Алт Популус)

 

 

Удружење Музичара „ТОПОЛА“ (Алт ПОПУЛУС) узело је учешће на овогодишњој Опленачкој Берби, у недељу 13. окт. 2013 од 20:00 ч. на Винском тргу наступају групе: Aritmia, Woodland Band, Pogrešna Odluka i Geto. Добро нам дошли!

reklama berba 13

Дан солидарности у Тополи, субота 20. јула 2013.

Место: „Кафе Момент“ (бивши-Лука) поред Биоскопа

Дођите да се дружимо и успут прикупимо помоћ за породице слабог имовинског стања у Тополи. Дођи и ако можеш понеси: играчке, стару одећу, школске уџбенике, дуготрајне намирнице или било шта од кућне хемије. Сав прикупљен материјал намењен је породицама са малим или никаквим примањима.

Видимо се 🙂  и на фејсбуку:  https://www.facebook.com/events/625539894130638/

Dansolidarnosti

Упознајмо Радоја и његовог сина Александра

Слушаћемо нову плочу Радојевог сина и певача Александра Живановића у емисији Упознајмо суграђане на радио програму Опленачке мреже у суботу 6. јула 2013 са почетком у 21:00 час. Ваш водитељ програма Пепи

Настави са читањем „Упознајмо Радоја и његовог сина Александра“

Државна сахрана Њ.В. Краља Петра II, Краљице Александре, Краљице Марије и Њ.К.В. Краљевића Андреја у недељу, 26. маја 2013

Опленац храм Св. Ђорђа

Државна сахрана Њихових Величанстава Краља Петра II, Краљице Александре, Краљице Марије и Његовог Краљевског Височанства Краљевића Андреја биће организована у Краљевској крипти Цркве Светог Ђорђа на Опленцу у недељу 26. маја.

У петак, 24. маја 2013. биће служена Литургија у капели Св. Андреја Првозваног у Дворском комплексу на Дедињу од 9 до 10 часова. Од 10 до 10.15 часова биће служен помен, а затим ће колона кренути из Дворског комплекса.  У 10.30 часова посмртни остаци Њихових Величанстава и Његовог Краљевског Височанства стижу пред Саборну Цркву у Београду. Од 10.30 до 10.45 биће служен помен, а од 11 часова па док се не заврши почиње мимоход грађана.

У суботу, 25. маја од 9 до 11 часова биће служена Света Архијерејска Литургија у Саборној Цркви, а затим од 11 до 11.15 часова помен. У 11.30 колона са посмртним остацима Њихових Величанстава и Његовог Краљевског Височанства полази ка Цркви Св. Ђорђа на Опленцу, где стиже у 13 часова. Од 13.15 до 13.30 часова Његово Преосвештенство Владика шумадијски Г. Јован служиће помен. Од 13.30 до 20 часова трајаће мимоход грађана. .

У недељу, 26. маја 2013. званични програм Државне сахране почиње у 10 часова Светом саборном Архијерејском Литургијом у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу, коју ће служити Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј са Архијерејима Српске Православне Цркве. Званични програм Државне сахране завршава се у 13.30 часова.

Извор: royalfamily.org

Ћуле гитариста „Упознајемо суграђане“ субота 13. априла 2013. у 21:00 ч.

Драган Ћуле Луковић гитариста

Гитариста и певач у групи „Zora Band“ Драган Ћуле Луковић прича о себи, бира музику и одговара на питања слушалаца. Емисија „Упознајемо суграђане“ почиње у 21:00 ч сваке суботе на нашем интернет радиу „Опленачка Мрежа“. Водитељ Драган Петровић Шарм.