ЕКОПАТРИОТЕ ТРАЖЕ ОСТАВКЕ !

ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РАДИ ПОДНОШЕЊА НЕОПОЗИВЕ ОСТАВКЕ НА ФУНКЦИЈЕ У ВЛАДИ И ПОЛИЦИЈИ

 

Због кршења моралног кодекса о забрани коришћења деце у политичке сврхе јавном изјавом којом је злоупотребио малолетног и невиног унука покојног Слободна Милошевића изједначавајући га са хрватским генералима Антом Готовином и Младеном Маркачем, изјавом да би: ,,…извођење почетног ударца лопте на фудбалском дербију репрезентација Хрватске и Србије за квалификације за Светско првенство…било идентично као кад би у реванш сусрету у Београду, почетни ударац извео унук Слободана Милошевића.ˮ

Наведено поређење малолетног унука покојног Слободана Милошевића са хрватским генералима, одговорним за ратни злочин и геноцид над српским народом, не би могао да учини ниједан одговоран политичар нигде на свету. Тим пре, пошто Слободан Милошевић није правоснажном пресудом Хашког трибунала оглашен кривим за ратни злочин и геноцид, због чега нема право да у име Владе Републике Србије инсинуира да је Слободан Милошевић ратни злочинац.

Поред тога, овом изјавом је починио кривично дело клевете малолетног лица инсинуацијом из чл. 171 став 2 КЗ Републике Србије, као и кривично дело политичке дискриминације. Пре тужбе старатеља малолетног унука Слободана Милошевића због клевете, очекујемо јавно извињење председника Владе малолетном унуку Слободана Милошевића и српском народу, због одбране злочина хрватских генерала инсинуирајући равнотежу злочина са хрватске и српске стране. Док председник Владе Србије износи инсинуације о равнотежи злочина са хрватске и српске стране, Хрватска је своје злочинце бранила и подржавала, а Србија је све своје генерале који су одбранили српски народ испоручила Хашком суду утркујући се у посипању пепелом пред онима којима су нас бомбардовали уранијумским бомбама на прагу 21. века.

Обзиром да ова изјава није прва проблематична изјава председника Владе, јер је изјавама о Косову и Метохији и прислушкивању нанео велике штете српском народу и полицији Србије, на шта се надовезало неовлашћено заступање Србије у преговорима о КиМ у Бриселу, јер Народна скупштина није усвојила платформу за преговоре, ова последња неодговорна изјава би требало да обележи крај политичке каријере једног недораслог политичара.

На основу изнетог, јавно захтевам од председника Владе да одмах поднесе оставке на функције у Влади и полицији, јер околности превентивне безбедности Републике Србије, то нужно захтевају.

 

Председник Екопатриотске коалиције-ОПСТАНАК

Никола Алексић, с.р.

 

Извор: http://ekopatrioti.rs/javni-zahtev-premijeru-dacicu/

Пуцање у погрешну мету даје праве резултате

Поштовани читаоци,

Овим текстом желим да вам скренем пажњу на обману коју медији спроводе поводом афере Викиликс.

Да ли је могуће да тзв слободни медији толико лоше раде свој посао да је било неопходно да се окупи мала група активиста и објави више документованих, политички осетљивих па и тајних информација него сви слободни медији заједно на овој планети? Ово и није неко питање јер је одговор јасан! Како је онда могуће да се тако нешто догодило? Па могуће је јер тзв слободни медији у ствари и нису слободни већ строго цензурисани  и контролисани.

Господин који заслужује Нобелово признање, а коме намерно нећу споменути име је 2006 године дошао на идеју да документовано зло објави на интернет адреси www.wikileaks.org и аргументовано укаже на кривца. Док су објављиване службене преписке из земаља трећег света све се чинило у реду. Међутим убрзо је истина почела да смета Америчком и Европском естаблишменту јер је управо њихова политика идентификована као нај веће зло.

Под маском националне безбедности одмах се реаговало тако што су под притиском Америчке владе све битније финансијске организације и банке блокирале банковне рачуне Викиликса, Европа води кампању гашења интернет сервера, док глобални медији прикривају зло и злочинца тиме што скрећу пажњу јавности на самог дистрибутера информација који у овом случају не би смео бити битан. Превасходно је битна сама информација и оно на шта она указује.

О каквом се злу ради народ Србије је осетио на сопственим леђима током акције „Милосрдни Анђео“ 1999. године Међутим и поред тога данас то није никаква сметња да Србија постане део ЕУ или НАТО. Ова контрадикторност националног интереса није производ слабог памћења код Срба већ производ чисте медијске кампање вођене задњих 12 година.

 

Гром из облачног неба

Конституисана је власт у Тополи.Кад? Па кад него у четвртак кад би иначе.Резултате знамо,чаршиске приче такође,скоро да нас ништа није требало изненадити па ипак…Председник Општине Драган Јовановић се потрудио да нас подсети да смо „сви ми помало социјалисти“ На мала врата и без обзира на комодитет сопствене победе је увео Тополске Социјалисте у актуелну власт.Ради се о добро познатим кадровицима још из времена Милошевића чије је чињење и не чињење народу добро познато.

Не могу а да се не запитам зашто?Вероватно да постоје практични и прагматични разлози,“виши циљеви“неко склон теоријама завере би додао и људе из сенке ,тајна друштва,витезове од еуро крема и ко зна шта још постојеће и имагинарно.Обзиром да нас је још Домановић жигосао размишљањима „обичног српског вола“покушајмо заједно да лоцирамо суштину.

Председник Драган Јовановић,је припадник и потпредсеник Нове Србије,странке којој би национ и његово очување требао бити на првом месту.Својом реториком, али и делима је овакав став више пута потврдио.Најбољи пример су догађаји из Аранђеловца од пре пар година са скупа Пешчаник где је директно оспорио и онемогућио нападе аутора Пешчаника на Српски народ у центру Шумадије.Проглашен је за организатора и инспиратора и трпео је велики притисак владајућег режима.Борис Тадић тадашњи Председник Србије је јавно тражио да се процесуирају коловође и организатори митинга а сам догађај је у прорежимској емисији Утисак недеље био и утисак недеље и утисак месеца и кандидат за утисак године наравно у негативном смислу.

Тада смо били веома поносни на њега и многи су у њему видели младог национално профилисаног лидера .

Шта је од тог идеала остало данас?Јефтино оправдање у локал патриотизму не може да прикрије одсуство сувислог циља за који се вреди борити па можда и жртвовати.Не могу да се не запитам да ли је тај човек изневерио све оне који су гласали за њега и да ли су помало гласали и за социјалисте.

А можда ја нисам у праву можда сам оптерећен прошлошћу и вероватно не умем да препознам тајминг за опрост дугова,поништавање бројчаника на нулу.Па шта ако су ти људи и њихова власт оштетили и оптеретили нашу генерацију одузeвши јој 15 најбољих година па шта ако смо због тога били прогнани од остатка света,па шта ако смо се борили против њих,па шта ако су нас годинама поткрадали на изборима мењајући изборну вољу грађана,па шта зар је то битно?

Скоро да сам себе убедих -битно је ,а и сетих се кад жртва заволи мучитеља то је посебан сегмент психопатологије.

Немам ја софтвер за то и не желим да заборавим још мање да се волим са њима а теби Председниче пуно среће и чувај се…

Драган Живојиновић

Прича о псу и вуку

Прича о псу и вуку ће ми послужити да изразим став и стил којим ћу вам се обраћати. Настојаћу да теме које будем обрађивао буду универзалне и не оптерећене свакодневицом како би у размишљању избегли замке тривијалности и петпарчких прича.

Вук исцрпљен од дугог гладовања у шуми срете пса.“Дебео си ,како успеваш да нађеш храну по оваквој зими? О мени брину људи ја живим са њима и они ми дају храну, редовно и у довољној количини. А како ти је длака тако глатка и лепа. Они ми угађају милују ме, чешљају стало им је до мене, пођи самном биће хране и места и за тебе прихватиће те они. „Заслепљен псом и његовим благостањем вук пође, тек пред селом угледа нешто непознато на врату пса. „Шта ти је то око врата?Огрлица њоме сам везан ноћу“ Вук је те зиме умро од глади.

Живимо у време кад огрлице имају различите облике, боје и намене. Неке је тешко уочити а неке понеко са поносом носи.

Надам се да смо дефинисали питање става и неопходну независност за профил личности потписаног.

Драган Живојиновић