Борковић ушао у историју, други на Сузуки

Борковић ушао у историју, други на Сузуки

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић заузео је друго место на трци у Јапану у Светском шампионату туринг аутомобила и постао први Србин који се попео на победничко постоље у том спорту.

Возач НИС Петрол Кампос Рејсинг тима је на легендарној стази Сузука прву трку завршио на осмом месту, у другој је заузео другу позицију, што му је донело нова 22 бода.

Dusan Borkovic

Борковић ушао у историју ауто-спорта, други на Сузуки

Прво место заузео је Габријеле Тарквини, док је трећи био Норберт Михелис.

„Било је феноменално, победио сам јер сам имао огромну подршку своје супруге Андријане, породице, тима и свих навијача. Видео сам у првој трци да могу да стигнем све, јер сам био бржи од Монтеира. У другој трци сам имао тактику да не напињем гуме и да покушам и Тарквинија да претекнем, али када ме је Михелиц ударио, изгубио сам мало времена. Срећом сам успео да одржим друго место и останем без оштећења услед борбе“ рекао је Борковић после трке.

Борковић у генералном пласману заузима 14. место са 41 бодом, док је на првој позијицији Хозе Марија Лопез са 422 бода, који је после трке у Јапану обезбедио шампионску титулу.

Сезона WТЦЦ завршава се на стази Гуја у Макауу, где ће се возити од 13. до 16. новембра.

fiawtcc.com

Петровдански турнир у стрељаштву 2013.

Znak SSOT А3-1 На отвореном првенству Тополе у стрељаштву, које су организовали Стрељачки Савез Општине Топола и Стрељачка Дружина “Ливница”
о Петровдану ове године учествовало је 49 стрелаца свих старосних категорија из Обреновца, Крушевца, Јагодине, Параћина и домаћина Тополе. Гађало се из серијске ваздушне пушке, меч од 20 дијабола за 30 минута. То је важило за све категорије стрелаца, кадете/ње, јуниоре/ке и сениоре/ке, као и за категорију стрелаца РВИ.

Настави са читањем „Петровдански турнир у стрељаштву 2013.“

Одржана редовна годишња скупштина НАОС-а и традиционални турнир “Жена на црти 2013-те”

 

N A O S - grbУ организацији Националне асоцијације за оружје Србије – НАОС, широј јавности недовољно познате непрофитабилне и нестраначке организације типа удружења грађана, која се бори за права легалних власника оружја, првог дана марта текуће године, на ватреном стрелишту СК “Партизан” одржан је већ ко зна који пут по реду традиционални турнир “Жена на црти”.

Ово такмичење има за циљ популаризацију спортског стрељаштва и употребу оружја у том смислу, али такође и у смислу самоодбране, када је у питању, како обично кажемо, нежнији или лепши пол или једноставно наша боља половина.
Такође циљ овог дружења је и превентива неких нежењених догађаја, јер се приликом боравка на стрелишту стичу навике о безбедном и правилном руковању оружјем.

Настави са читањем „Одржана редовна годишња скупштина НАОС-а и традиционални турнир “Жена на црти 2013-те”“

Несаломиви 2011-12

Просторије КС „Муш“ на Н.Београду, 18.септембра 2011 године, биле су место окупљања правих и искрених заљубљеника у старо оружје. На традиционалном V турниру „Несаломиви 2011“, за разлику од претходних година, у изложбеном делу могао се видети нешто мањи број оружја, што је било и очекивано, јер су поједини такмичари користили оружје клуба.
На турниру су највише били изложени Бровнинг пиштољи у разним калибрима и моделима (ХП, ГП као и M1910/22), који су углавном остали на показном столу, док су се такмичари одлучивали за већ трофејне Парабелуме и Валтере П-38. Такође, велико интересовање колекционари су показали за изложене врло лепе примерке пушака (петларе, дротаре…) са предивним гравурама и уметничком обрадом дрвених кундака.Нарочито радује добра посећеност турнира као и знатан број такмичара из разних делова Србије, Хрватске и Аустралије. Учешће на турниру је узело и неколико претходних победника турнира (Синиша Вујић, 2010; Првослав Обрадовић, 2009.), а одличан резултат и четврто место остварио је колекционар и истински заљубљеник у стрељаштво Чедомир Познановић из Загреба.

Учеснике и посетиоце турнира је поздравио др Горан Бојовић председник колекционарске секције НАОС-а пожелевши им добродошлицу а такмичарима сигурну и мирну руку. Такмичарски део је почео око 12 часова по утврђеним правилима. Сваки такмичар, од њих укупно 25, имао је право на 3 пробна и 5 такмичарских метака а гађало се са удаљености од 15m. Да популарност легендарних пиштоља и револвера не опада доказ су и три првопласирана такмичара који су заједно незнатно старији од ових престижних примерака који су се изванредно показали у њиховим рукама.

Победник турнира „Несаломиви 2011“ је Дамјан Арсић из Тополе,

који је са пиштољем Парабелум погодио 47 кругова. Поред дипломе и медаље за освојено I место победнику је припао и бодеж краљевине Југославије (фирме Статус Стил из Земуна), као и прелазни пехар „Несаломиви“. Дамјан је стални учесник турнира а ове године му је пошло за руком да буде и његов освајач. Друго место диплому, медаљу и етно буренце (дар колекционара Драгана Радивојевића из Лазаревца) добио је Немања Маринковић из Београда који је и 2010. године био на турниру другопласиран. Он је до другог места дошао распуцавањем у другом кругу (први круг 46 кругова) када је гађајући из Валтера Р-38 погодио 28 кругова (три метка). Посебну драж турниру дала је Јуришић Милана, која је на свом првом учешћу гађајући из Волтера Р-38 освојила треће место (први круг 46 кругова) у распуцавању 27 кругова, и којој је припала диплома медаља и етно буренце. Из истог пиштоља је распуцавао и Чедомир Познановић, који је са погођених 46 кругова био у конкуренцији за друго, односно треће место, али са погођених 26 кругова, ипак му је припало четврто место.

Комплетна листа такмичара са постигнутим резултатима: линк

Жива полемика каква је обично у овим ретким приликама окупљања колекционара и заљубљеника, водила се и овога пута с тим што је главни акценат стављен на периодичну легализацију оружја (коју је предложио НАОС) као и једна од најинтереснијих тема о пријави старог оружја и добијању одобрења за исто. Актуелност ове теме је нарочито битна из финансијског угла, јер старо оружје по овом основу не подлеже плаћању годишњег пореза.Проглашење победника и поделу награда предузимљиви људи из НАОС-а су искористили да се захвале: На медијској подршци коју је пружио специјализовани часопис „Калибар“. Главном спонзору фирми „Статус Стил“ из Земуна која већ традиционално постаје дародавац I награде. Домаћину турнира К.С. „Муш“ у чијој стрељани су учесници и посетиоци у пријатној атмосфери могли и да разгледају преуређену и надасве богату збирку оружја. На основу годишта победника, виђених примерака, беспрекорну организацију, као и остварених контаката и разговора који су се могли чути на турниру, оваква манифестација не само да је јединствена на ширем подручју већ указује да ће се времешни лепотани још дуго виђати на стрелиштима и измамљивати уздахе правих обожаваоца и заљубљеника.

Извор: линк

 

МЕМОРИЈАЛ МИЈА ТОДОРОВИЋ

Поводом десетогодишњице смрти нашег познатог одбојкашког стручњака и човека који је цео свој век посветио одбојци и раду са децом одржаће се

   РЕВИЈАЛНА ОДБОЈКАШКА УТАКМИЦА ИЗМЕЂУ:

OK KARAЂОРЂЕ- ТОПОЛА (све звезде)-ОК РАДНИЧКИ -КРАГУЈЕВАЦ

За екипу ОК КАРАЂОРЂЕ очекују се следећи играчи:

1.МИЉАНОВИЋ МИЉАН       1978         “ Металац“ ГМ

2.МАНОЈЛОВИЋ НЕНАД         1985         „Металац“ГМ

3.НЕДЕЉКОВИЋ МИЉАН    1988           „Карађорђе“ТО

4.ИЛИЋ ВУКАШИН                   1988             „Карађорђе“ТО

5.ВУЈОВИЋ НИКОЛА              1982              „Смедерево“СД

6.МИЛОВАЧЕБИЋ А.                1986            „Ђердап“КЛ

7.РАДОВИЋ НЕМАЊА           1990               „Раднички“КГ

8.ЧОЛИЋ ДАНИЛО                    1993               „Стерија“БГ

9.ИЛИЋ СТЕФАН                       1986                “ Seat nefels “ CH

10.ИЛИЋ УГЉЕША                  1988                “ Seat nefels “ CH

11.ИВОВИЋ ИЛИЈА                 1990                   Jaish Katar

12.ИВОВИЋ ЈАНКО                   1990                 „Раднички“КГ

 

ПЕТАК, 15. ЈУН 2012. ГОДИНЕ У 20 ЧАСОВА

СПОРТСКА ДВОРАНА ОШ „КАРАЂОРЂЕ“-ТОПОЛА

Бања Лука 2012 кружне трке

Lista prijava:

Grupa A/SP

 1. 1. Alen Hasanović ,HR, Ford Focus SP,A/SP
 2. 2. Bojan Krota , HR,Peugeot 106 , A
 3. 3. Antonio Gavranović, HR,Ford Focus ,A/SP
 4. 4. Andrija Roganović ,MNE, Yugo 55 , A
 5. 5. Dejan Nilović ,MNE ,Peugeot 106 , A
 6. 6. Žarko Terzić , SRB ,Peugeot 306, A/SP
 7. 7. Mirko Milovanović ,SRB , Ford Focus , A/SP
 8. 8. Nemanja Milovanović , SRB , BMW , A/SP
 9. 9. Miodrag Marinković , SRB , Ford focus,A/Sp
 10. 10. Dragan Stojković , Alfa 147 , A/SP
 11. 11. Rudolf Pešović , SRB ,Alfa 147, A/SP
 12. 12. Darko Božilović , SRB, Ford Focuc , A/SP
 13. 13. Slobodan Petošević , SRB , Renault Clio III , A/SP
 14. 14. Spasojevic Milos,SRB ,Yugo 55,A
 15. 15. Davidovski Viktor,SRB, Yugo 55 ,A

Grupa N

 1. 16. Filip Magdić, HR,Honda Civic Type R , N
 2. 17. Valter Nežić,HR, Honda Civic Type R ,N
 3. 18. Nikola Lubura ,HR, Citroen Saxo , N
 4. 19. Ivan Pokos ,HR, Honda Civic Type R ,N
 5. 20. Sven Gorup , HR,Škoda Fabia , N
 6. 21. Tripo Ivović , HR,Peugeot 106 , N
 7. 22. Maro Slade ,HR,Mitsubishi Evo 10 , N
 8. 23. Žarko Knego ,HR,Renault Clio RS, N
 9. 24. Dragan Filipović,SRB ,Peugeot 106,N
 10. 25. Krešimir Bondaruk , BiH , Honda Civic Type R , N
 11. 26. Mirko Vujačić , MNE , Peugeot 106 , N
 12. 27. Damir Ivanovič , MNE , Peugeot 106 ,N
 13. 28. Miodrag Božović , MNE , Peugeot 1o6 ,N
 14. 29. Nikola Miljković, SRB , Honda civic Type R , N
 15. 30. Saša Milojević , Honda Civic Vti , N
 16. 31. Mandic Ivan,Peugeot 106 ,N
 17. 32. Ćopić Branko,SRB ,VW Polo , N
 18. 33. Vladislav Trbović,SRB ,Peugeot 106,N
 19. 34. Vojnović Radmilo,SRB ,Peugeot 106,N
 20. 35. Filipović Dragan,SRB ,Peugeot 106,N
 21. 36. Nikola Ratković ,SRB ;Peugeot 106,N
 22. 37. Raševic Dejan,SRB ,VW polo ,N
 23. 38. Milivojević Miloš,SRB,Peugeot 106 ,N
 24. 39. Milan Margetić,SRB ,Peugeot 106,N
 25. 40. Bogatinovski Igor,SRB , Peugeot 106 ,N
 26. 41. Stamenković Todor,SRB ,Yugo 55 ,N
 27. 42. Jovanović Petar,SRB ,Yugo 55 ,N
 28. 43. Miloradović Petar,SRB ,Yugo 55 ,N
 29. 44. Radović Nemanja,SRB ,Yugo 55 ,N
 30. 45. Petrović Zeljko,SRB ,Yugo 55 ,N
 31. 46. Petar Pejić,SRB ,Yugo 55 ,N
 32. 47. Franičević Igor,SRB ,Yugo 55 ,N
 33. 48. Milosević Djordje,SRB ,Yugo 55 ,N
 34. 49. Ivović Jovan,SRB ,Yugo 55 ,N

Grupa E1

 1. 50. Damir Mašić ,HR, Hyundai I20/1000,E1
 2. 51. Marko Sušić , HR,Škoda Felicija , E1
 3. 52. Goran Kerošević , BiH , BMW Compact, E1
 4. 53. Zoran Kastratović ,SRB, Renault Clio , E1
 5. 54. Nikola Marčeta , BiH , Zastava 750/1000, E1
 6. 55. Milovan Vesnić , SRB ,Opel Vectra STW,E1-ST
 7. 56. Pavle Komnenović , SRB , Opel Vectra STW
 8. 57. Mišel Radošević , BiH , Citroen Saxo , E1
 9. 58. Darko Lukiajić ,BIH ,Honda civic ,E1
 10. 59. Dragan Tešanović ,BiH ,Yugo , E1
 11. 60. Milorad Drinić ,BiH ,Opel Astra ,E1

 

Након завршених тренинг вожњи које су прошле са неколико ситних инцидената, тркачки дан започео је надметањем југића класе мали Н. На старту се појавило десет такмичара али њих осам је стигло до циља. У фер и спортској борби највише знања и умећа показао је „универзалац“ за воланом, Тодор Тоша Стаменковић, Немања Радовић је други а Ђорђе Милошевић из Тополе трећи.

…ускоро комплетна табела…….и још слика

28 коло ОКРУЖНЕ ЛИГЕ

28.kolo Rezultati 02/03.06.2012
Datum | Vreme Domaćin Rez Gost Info
03.06.2012 | 17:00 Banja 2:2 Vinča
03.06.2012 | 17:00 Sloga 1:0 Partizan
03.06.2012 | 17:00 Beli orlovi 3:0 Lokomotiva
03.06.2012 | 17:00 Bokanja 0:2 Šumadinac (N)
03.06.2012 | 17:00 Junkovac 4:1 Šumadinac (S)
02.06.2012 | 17:00 Marjan 3:2 Šumadija
03.06.2012 | 17:00 Aranđelovac 2:1 Borac
02.06.2012 | 17:00 Karađorđe 0:0 Rača Popović
Poslednje ažuriranje rezultata: 03.06.2012 19:30 (Colina Arandjelovac)
Tabela
Tabela Domaćin Gost Polusezona Forma Golovi ?
Poz Tim UT PB N PR DG PG GR BOD
1 Šumadinac (N) 28 21 3 4 74 34 +40 66
2 Marjan 28 20 5 3 71 23 +48 65
3 Lokomotiva 28 17 3 8 51 33 +18 54
4 Borac 28 15 5 8 56 30 +26 50
5 Junkovac 28 13 2 13 60 46 +14 41
6 Banja (-1) 28 12 5 11 49 47 +2 40
7 Šumadija 28 10 6 12 52 40 +12 36
8 Beli orlovi 28 11 3 14 46 55 -9 36
9 Aranđelovac (-1) 28 11 3 14 45 62 -17 35
10 Karađorđe 28 10 4 14 51 56 -5 34
11 Sloga 28 10 3 15 36 51 -15 33
12 Vinča 28 8 8 12 39 55 -16 32
13 Šumadinac (S) 28 9 5 14 45 71 -26 32
14 Rača Popović 28 8 6 14 56 72 -16 30
15 Bokanja (-1) 28 9 3 16 30 44 -14 29
16 Partizan (-1) 28 7 2 19 33 75 -42 22
29.kolo Sledeće kolo 09/10.06.2012

 

Datum | Vreme Domaćin Rez Gost Info
10.06.2012 | 17:30 Karađorđe Banja
10.06.2012 | 17:30 Rača Popović Aranđelovac
10.06.2012 | 17:30 Borac Marjan
10.06.2012 | 17:30 Šumadija Junkovac
10.06.2012 | 17:30 Šumadinac (S) Bokanja
10.06.2012 | 17:30 Šumadinac (N) Beli orlovi
10.06.2012 | 17:30 Lokomotiva Sloga
10.06.2012 | 17:30 Partizan Vinča