Николић осудио нападе

Николић осудио нападе

Председник Србије Томислав Николић најоштрије осудио нападе на српске цивиле на Косову и Метохији, саопштила је Прес-служба председника Србије. Такве акције су неприхватљиве и представљају отворену провокацију у тренутку када је потребно смиривање тензија у јужној покрајини пред наставак дијалога, истиче се у саопштењу датом Тијанићевој телевизији.

„Он је истакао да су такве акције неприхватљиве и да представљају отворену провокацију у тренутку када је потребно смиривање тензија у јужној покрајини пред наставак дијалога“, истиче се у саопштењу.

Председник Николић каже да одговорност за нападе лежи искључиво на властима у Приштини и да такво кршење људских права никако не доприноси успостављању стабилности у региону.

Председник Републике изразио је наду да ће међународне организације присутне на Косову и Метохији убудуће обављати своје задатке у складу са мандатом који је одобрила и Србија, осигурати безбедност у јужној покрајини и заштитити права свих грађана.

Где је министар војни ?

Каменовани аутобуси у Приштини

Шеснаест Срба је повређено, од којих двоје теже, када су у центру Приштине на њихов аутобус који се враћао са Газиместана бачени молотовљеви коктели и каменице.

Претрес аутобуса код Приштине

Директорка Дома здравља у Грачаници Рада Трајковић рекла је агенцији Бета да је, према информацијама хитне службе тог дома здравља, реч о нападу на аутобус школске деце, старости од осам до 16 година, која су се враћала са Газиместана у Грачаницу.

Она је додала да је 14 ученика лакше повређено и да су они пуштени кући, док су два дечака пребачена у болницу у Грачаници, због посекотина по глави.

Очевици су пренели да су их у три наврата док су пролазили кроз Приштину каменицама и молотовљевим коктелима напале групе људи за које претпостављају да су Албанци.

Срби у Грачаници најављују протест у том месту. Инцидената је било и током окпуљања на Газиместану. Полиција је привела па ослободила најмање два младића који су одбијали да уклоне делове гардеробе са државним симболима Србије. 

Припадници специјалне јединице Косовске полицијске службе на пунктовима на прилазу Газиместану спречили су прилазак овом споменику свим учесницима који су на себи имали мајице са ознакама „Косово је Србија“, као и оне са натписима „Бањалука – Република Српска“, на којима је са предње стране је грб РС и натпис „Браћо, ми смо са вама“.

Новинар Радио-телевизије Републике Српске Синиша Михаиловић је рекао да је образложење полиције било да се на Косову и Метохији не могу носити мајице исписане ћирилицом, као ни туђи грбови нити било која реч која асоцира на Србију.

У Косовској полицијској служби је речено да је укупно заплењено стотињак мајица, јер „изазивају националну мржњу и у супротности су са важећим законским прописима“.

Настави са читањем „Где је министар војни ?“

Видовдански концерт као скупо пиво

 

На жалост организатора и извођача управо завршени Видовдански Рок Концерт у Тополи је протекао уз утисак малог одзива и слабу посећеност. У овом тексту бих нај радије поставио један знак питања али онако преко целог екрана ? Од око двестотине посетилаца 20% је било старости преко 35 година, а 50% и није из Тополе. У чему је заправо проблем, јел то Рок постао оф-топик, ил је скупо пиво ? Поред малог одзива невероветно је и то да је било људи који су догађај пратили из аутомобила, а било је и оних који су мотором хтели до стејџа, о чему се овде ради… Осећа се неки социјални проблем али нисам сртучан да објасним шта је у питању. Па ако неко има неког, ко зна неког, ко би могао да пита неког о чему се овде ради био бих му веома зхавалан да покуша да пружи неко објашњење на питања: Зашто тинејџери из Tополе не долазе на концерте чак и када је улаз бесплатан? Зашто и они који дођу радије сами седе у колима уместо да се забављју са пријатељима и девојкама? Наравно ако се испостави да је вечарас Фазан делио пљескавице гратис обрисаћу овај текст.

 

Ако занемаримо први утисак који је изгледа индикатор неког озбиљнијег социјалног проблема, други утисак је да се стотинак људи вечерас лепо забавило, а било је очигледно да је и самим извођачима пријала атмосфера Карађорђевог града. Да подсетимо наступали су:

Електрик фидбек – Младеновац
Вудланд банд – Топола
Погрешила рода – Аранђеловац
Погрешна одлука – Топола
Освајачи – Крагујевац.

У блиској будућности покушаћемо као организација ОПЛЕНАЧА МРЕЖА да дамо свој допринос решавању социјалних проблема управо преко организованих дружења, па се надам видимо ускоро на  неком масовнијем скупу у нашем малом граду.

 

 

 

Пуцање у погрешну мету даје праве резултате

Поштовани читаоци,

Овим текстом желим да вам скренем пажњу на обману коју медији спроводе поводом афере Викиликс.

Да ли је могуће да тзв слободни медији толико лоше раде свој посао да је било неопходно да се окупи мала група активиста и објави више документованих, политички осетљивих па и тајних информација него сви слободни медији заједно на овој планети? Ово и није неко питање јер је одговор јасан! Како је онда могуће да се тако нешто догодило? Па могуће је јер тзв слободни медији у ствари и нису слободни већ строго цензурисани  и контролисани.

Господин који заслужује Нобелово признање, а коме намерно нећу споменути име је 2006 године дошао на идеју да документовано зло објави на интернет адреси www.wikileaks.org и аргументовано укаже на кривца. Док су објављиване службене преписке из земаља трећег света све се чинило у реду. Међутим убрзо је истина почела да смета Америчком и Европском естаблишменту јер је управо њихова политика идентификована као нај веће зло.

Под маском националне безбедности одмах се реаговало тако што су под притиском Америчке владе све битније финансијске организације и банке блокирале банковне рачуне Викиликса, Европа води кампању гашења интернет сервера, док глобални медији прикривају зло и злочинца тиме што скрећу пажњу јавности на самог дистрибутера информација који у овом случају не би смео бити битан. Превасходно је битна сама информација и оно на шта она указује.

О каквом се злу ради народ Србије је осетио на сопственим леђима током акције „Милосрдни Анђео“ 1999. године Међутим и поред тога данас то није никаква сметња да Србија постане део ЕУ или НАТО. Ова контрадикторност националног интереса није производ слабог памћења код Срба већ производ чисте медијске кампање вођене задњих 12 година.

 

Србија отвореног кода

Србија отвореног кода

Озбиљна одлука

У децембру 2010 године Владамир Путин, тада премијер Русије, потписао је “план о транзицији федералних извршних тела и агенција на слободан софтвер” (plan for the transition of federal executive bodies and agencies to free software) којим се предвиђа напуштање власничког (proprietary) софтвера и прелазак на слободан софтвер у свим јавним институцијама у Русији до краја 2014 године. Руска влада је одлучила да оснује центар за подршку, као и складиште (repository) за софтвер отвореног кода који ће користити органи власти.

Настави са читањем „Србија отвореног кода“

Одличан учинак возача из Тополе -БЕРАНОВАЦ 2012

СУБОТА…Трка малог Н-а завршила се победом Бојана Милановића који је иза себе оставио Жељка Писарића,Ђорђа Милошевића из Топле, и Сашу Јанковића. Током трке у водећој групи били су и Владимир Марковић Комарац и Петар Милорадовић из Топле који је имао контакт са победником Миловановићем. Милорадовић је излетео у шуму на горњем правцу али он је прошао срећом без повреда. Након трке он је написао приговор због тог контакта који ће накнадно бири разматран.

редослед за 16.06.2012: 1.Милобановић   2.Писарић   3.Ђорђе Милошевић

НЕДЕЉА…У Недељу је било још значајније за возаче из Тополе пошто су прва два места припала управо возачима из Тополе.

Милорадовић је стартовао са зачеља али је постепено прескакао једну по једну препреку и на крају тријумфовао а одма  иза њега још један возач из Тополе,  Милошевића је био други и тако успешно наставио одличну серију освајања пехара започету у Залужанима.

педослед за 17.06.2012: 1.Милорадовић Петар  2.Милошевић Ђорђе 3.Милановић.

 

Отворени базени БАИКАЛ

Провели смо викенд на БАИКАЛ-у

 

У пријатној атмосфери жагора купача и западни поветарац уживали смо крај базена.

 

 

 

 

 

 

Ако се одличите за ручак на базену препоручујемо специјалитет куће „Баикал“. Особље нам је препоручило једну порцију јер је довољна за две особе, међутим мораћу да будем искрен за ручак нас је било троје одраслих и нисмо успели да савладмо једну порцију специјалиета. Цена овог специјалитета је 1.400,оо динара, а уз исти смо конзумирали и „Лав“ пиво 120.оо динара, Кафу еспресо продужени са млеком 90,оо динара и не газирани сок „Ђус“ 120,оо динара

 

 

 

 

 У суботу као и у недељу није било гужве на базену па се до лежаљке лако долази, а из разговора са директором господином Зораном сазнали смо да ће почетак гужви дочекати спремно јер ускоро стиже нових 120 лежаљки.

 

 

 

 

 

Вода у базену је чиста, односно бистра и освежавајућа па се лако рони и без наочара, међутим индек зрачења које стиже са сунца је изузетно јак, па се не мојте изненадити ако вам кожа поцрвени чак и ако сте били и у хладовини јер вода и бетон рефлектују мали део овог зрачења. На базену постоји и спасилац, односно у овом случају девојка Драгана која води рачуна о безбедности купача, иначе немопјте да вас изглед превари госпођица Драгана је дипломирани ДИФ-овац што је нама било довољно да се опустимо и децу у базену за коју смо били одговорни тај дан мало препустимо у њен надзор.

 

 

 

Са базена смо се вратили мало заруменели али све у свему задовољни квалитетом услуге која нам је пружена.

 

 

Настави са читањем „Отворени базени БАИКАЛ“

Облак KME утицаће на Земљу, Венеру и Марс

19. јун 2012

Јулиански (стари) календар:

6. јун 2012

За данашњи дан постојала су очекивања да ће доћи до ометања сателитског преноса информација. Наредни период од 2 до 3 дана биће (према прогнозама научника) миран.

За подробније праћење информација упућујемо додатно на Руску Академију Наука – Пушков Институт и користимо прилику да се захвалимо господину Др.Гайдаш Сергей Петровичу који нам је дао дозволу за потпуну презентацију података.

http://forecast.izmiran.rssi.ru/indexE.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.-18. јун 2012

Јулиански (стари) календар:

04.-05. јун 2012

 

Као што се очекивало Земљу су сустигла два облака настала из дупле КМЕ које су се одиграле током 13-ог и 14-ог овог месеца на Сунцу. Јучерашњи дан је обележила магнетна олуја јачине Г2 док је данашњи дан протекао као миран са могућношћу настанка јаче магнетне олује. Ометања у емитовањима су могућа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. јун 2012

Јулиански (стари) календар:

01. јун 2012

 

 

 

 

 

 

 

Сунчева пега број 1504 представља све већу претњу за Земљу. 13. јуна у 13:19 часова дошло је до избијања соларне бакље типа М 1.2 која је трајала скоро 2 сата. Облак који је настао Коронарном Ерупцијом Масе(КМЕ)  на месту Сунчеве пеге број 1504 нараста у облак величине четири планете и креће се у правцу наше планете.

Ударац у наведене три планете се очекује: Венера 15. јун, Земља 16. јун, и Марс 19. јун.

Овај догађај био је одговоран за шум на одређеним френкфенцијама.

Аналитичари верују да ће Геомагнетно поље Земље остати стабилно до 15-ог јуна.

http://spaceweather.com/images2012/14jun12/20120613_174300_anim.tim-den.gif

 

Погинули кадети ВЈ

Двоје кадета ВЈ погинуло је јутрос на полигону Посуљарске ливаде од заостале гранате.

У трагедији је повређено још седам кадета који нису у животној опасности.

Саопштено је да су у несрећи погинули Филип Милојевић (1988) из села Горња Трнава, општина Топола и Милина Милетић (1989) из Горњег Милановца, док су повређени Тања Милошевић (1988) из Лебана, Стефан Милосављевић (1988) из Новог Сада, Младен Милосављевић (1989) из Алексинца, Мирјана Величковић (1988) из Сурдулице, Никола Гарабиљевић (1988) из Шапца, Јелена Обрадовић (1985) из Крагујевца и Слободан Петровић (1988) из Власова, у општини Рашка.

4. ВИДОВДАНСКИ РОК КОНЦЕРТ

4. ВИДОВДАНСКИ РОК КОНЦЕРТ

У организацији Културног центра Топола под покровитељством Општине Топола, уз медијску подршку ОПЛЕНАЧКЕ МРЕЖЕ,
27. јуна 2012. године, са почетком у 20 часова, на платоу испред Карађорђеве касарне у Тополи, одржаће се четврти по реду
ВИДОВДАНСКИ РОК КОНЦЕРТ.

Наступају:
Елецтриц феедбацк – Младеновац
Wоодланд банд – Топола
Погрешила рода – Аранђеловац
Погрешна одлука – Топола
Освајачи – Крагујевац.

Улаз је слободан,
ДОБРОДОШЛИ!