Колашин: Полиција на свадбама скидала заставе Србије

КОЛАШИН – Током два свадбена весеља протеклог викенда у Колашину биле су истакнуте заставе друге државе, односно Србије, на шта је реаговала локална полиција и уклонила их због законских прописа, пишу „Дневне новине”.

zastava-trobojka-srbija

Како подгорички дневник сазнаје из полиције, сватови су заставу истакли на угоститељском објекту „Планинар”, који иначе припада Министарству просвете.

Након што је полиција замолила сватове да заставу уклоне они су то и учинили, али ће случајеви бити процесуирани и следи новчана казна.

Са ступањем на снагу Закона о државним симболима већ је изречено неколико новчаних казне у Колашину због истицање симбола других држава.

Танјуг
објављено: 28/05/2015

Русија одустала од „мистрала“ тражи новац назад.

Русија више неће чекати испоруку бродова типа „мистрал“ од Француске и сада је једина тема разговора износ компензације коју ће Париз морати да исплати   Русија више неће чекати испоруку бродова типа „мистрал“ од Француске и сада је једина тема разговора износ компензације коју ће Париз морати да исплати јер није испунио одредбе уговора, саопштио је Колегијум Војно-индустријске комисије, преноси Спутник.   Русија је обавестила француске власти да одустаје од наручених носача хеликоптера типа „мистрал“.

mistral

Сада се само разматра колики ће бити износ компензације, изјавио је заменик председника Колегијума Војно-индустријске комисије Русије Олег Бочкарјов.  „Русија их неће узети и то је готова ствар, сада имамо само једну дискусију, а то је новчани износ који треба да буде враћен Русији“, навео је Бочкарјов.  Он је рекао да Русија планира самостално да гради носаче хеликоптера уместо француских бродова.  „Планирали смо такве бродове, тренутно су у пројектној фази, али ћемо их градити на мало другачији начин. Имамо донекле другачију идеологију рада морских десантних пловила. Нећемо једноставно копирати ’мистрале‘“, рекао је Бочкарјов.  Уговор о испоруци два носача хеликоптера типа „мистрал“ закључили су француска фирма „ДЦНС/СТX“ и „Рособороноекспорт“ 2011. године. Цена уговора је 1,2 милијарде евра.  Први брод „Владивосток“ требало је да буде испоручен Русији прошле, а други „Севастопољ“ ове године.  Специјални представник Француске за решавање ситуације с „мистралима“ ускоро би требало да дође на преговоре у Русију.

Меморијални турнир ДЕЈАН ЛАЗАРЕВИЋ

11148797_814375201983031_6997813387301915091_oМеморијални турнир ДЕЈАН ЛАЗАРЕВИЋ у Тополи, на стрелишту у Овсишту.
Овај турнир је само један од начина да се сетимо нашег друга који је херојски и трагично настрадао у прошлогодишњим поплавама, док је спашавао човека заробљеног бујицама …
На стрелишту је одржан помен, Дејанов син Никола је примио златну ловачку значку у име свог настрадалог оца, стрелци су испалили почасне плотуне и одржано је такмичење у гађању глинених голубова, које, да је присутан сада међу нама он никако не би пропустио …
Вечна му слава и хвала !!!
Ми ћемо га се увек сећати !!!11266655_814376015316283_6700896523839684844_n11053659_814376078649610_6784503627941985964_o

Јапанци ће наздрављати нашим вином

Винарија Александровић из Тополе за најкасније 30 дана кренуће са извозом вина у Јапан, а посао је склопљен са компанијом Макото инвестментс на три године.

555d38b49b28d
Министар привреде Жељко Сертић и амбасадор Јапана у Србији Масапуни Куроки очекују да ће та винарија одшкринути врата захтевног и далеког тржишта и другим српским произвођачима тог алкохолног пића, али и других прехрамбених производа.

Власник винарије Божидар Александровић рекао је да је било потребно годину и по дана како би се комплетирала неопходна папирологија и анализе да би се могло почети са извозом првог српског вина на тржиште Јапана.

Александровић вина извози у Русију, Кину, ЕУ, Лондон, Чикаго, Њујорк Лос Анђелес а у тој винарији истичу да им је највећи успех управо пробој на јапанско тржиште. Они тренутно извозе трећину својих производа а циљ им је да у будућности ситуација буде обрнута и да извозе 70 одсто, а да на домаће тржиште пласирају 30 одсто.
Он је прецизирао да ће прво бити извезена количина од 5.000 боца, а наредне године следећа количина од 10.000 боца.

555d387f3f04f„Реч је о минималним количинама, јер су нашу партнери из Јапана јако обазриви“, рекао је Александровић напоменувши да је та винарија морала да промени и визуелни идентитет производа, тако што је увела нове етикете.

Јапански амбасадор навео је да је пре годину дана посетио винарију Александровић као муштерија и да у том моменту није ни сулутио да ће бити извоза производа те винарије у земљу из које долази.

Куроки је поручио да се јапанској компанији Макото може веровати, јер та реч на јапанском значи искреност и поштење. 555d385c7ed60

Он је изразио задовољство што ће вина Александровић наћи своје место у јапанским продавницама и ресторанима и додао да је реч о веома пробирљивом тржишту које инсистира на квалитету, али није немогуће доћи до њега, што је доказала и винарија Александровић.

Сертић је нагласио да је сигурно да ће овај уговор угледати светлост дана и да ће посао бити реализован на најбољи могући начин, имајући у виду веома искрен однос влада Србије и Јапана.

Сертић је казао да азијски народи, нарочито Јапанци, поштују традицију, мукотрпан рад и посвећеност, што су препознали и код познате винарије из Тополе.

Винарија Александровић почела је са производњом грожђа на свега два до три хектара, а сада има 75 хектара сопствених винограда. Реч је о четвртој генерацији произвођача грожђа и вина која сада поседује подрум вина од 2.000 метара квадратних са капацитетом од 500.000 литара вина годишње.

Коначно можете примати ПЕY ПАЛ-a (PAY PAL) уплате у Србији

Управо ми је стигао маил од ПЕY ПАЛ-а (PAY PAL)

PayPal-logo-1

 

“ Ivan Lekic – Reach customers in 203 countries and markets. We’re sorry for the wait: it took us a bit of time, but today we’re happy to announce that you can now receive payments from millions of buyers around the world (165 million active accounts, and counting). All you need to do is pick the right payment solution for your business and start getting paid. „
УКРАТКО: ПРИМАЊЕ НОВЦА ПРЕКО ПЕY ПАЛ СЕРВИСА САДА РАДИ И У СРБЈИ.
This email was sent to info@ivanel.net, because your email preferences are set to receive the PayPal Periodical newsletter and Product Updates. Click here to unsubscribe.Copyright © 1999–2015 All rights reserved. PayPal Pte. Ltd. Address is 5 Temasek Boulevard #09-01 Suntec Tower 5 Singapore 038985Consumer advisory – PayPal Pte. Ltd. the holder of PayPal’s stored value facility, does not require the approval of the Monetary Authority of Singapore. Users are advised to read the terms and conditions carefully.

Најгора од свих врста неписмености

Најгора од свих врста неписмености јесте политичка неписменост. Политички неписмена особа не чује, не говори, не учествује у политичким дешавањима. Она не зна да трошкови живота, цена пасуља, рибе, брашна, станарине, ципела, лекова, зависе од политичких одлука. Политички неписмена особа је толико глупа да је поносна и буса се у груди говорећи како мрзи политику. Тај имбецил не зна да се из његовог политичког незнања рађа проституција, напуштена деца, и најгори од свих лопова: лоши политичари, корумпирани и поткупљени од стране локалних и мултинационалних компанија.
Бертолд Брехт (Bertold Brecht)

bertolt-brechts-quotes-7