Видовдански концерт као скупо пиво

 

На жалост организатора и извођача управо завршени Видовдански Рок Концерт у Тополи је протекао уз утисак малог одзива и слабу посећеност. У овом тексту бих нај радије поставио један знак питања али онако преко целог екрана ? Од око двестотине посетилаца 20% је било старости преко 35 година, а 50% и није из Тополе. У чему је заправо проблем, јел то Рок постао оф-топик, ил је скупо пиво ? Поред малог одзива невероветно је и то да је било људи који су догађај пратили из аутомобила, а било је и оних који су мотором хтели до стејџа, о чему се овде ради… Осећа се неки социјални проблем али нисам сртучан да објасним шта је у питању. Па ако неко има неког, ко зна неког, ко би могао да пита неког о чему се овде ради био бих му веома зхавалан да покуша да пружи неко објашњење на питања: Зашто тинејџери из Tополе не долазе на концерте чак и када је улаз бесплатан? Зашто и они који дођу радије сами седе у колима уместо да се забављју са пријатељима и девојкама? Наравно ако се испостави да је вечарас Фазан делио пљескавице гратис обрисаћу овај текст.

 

Ако занемаримо први утисак који је изгледа индикатор неког озбиљнијег социјалног проблема, други утисак је да се стотинак људи вечерас лепо забавило, а било је очигледно да је и самим извођачима пријала атмосфера Карађорђевог града. Да подсетимо наступали су:

Електрик фидбек – Младеновац
Вудланд банд – Топола
Погрешила рода – Аранђеловац
Погрешна одлука – Топола
Освајачи – Крагујевац.

У блиској будућности покушаћемо као организација ОПЛЕНАЧА МРЕЖА да дамо свој допринос решавању социјалних проблема управо преко организованих дружења, па се надам видимо ускоро на  неком масовнијем скупу у нашем малом граду.

 

 

 

2 одговора на „Видовдански концерт као скупо пиво“

  1. Требало ми је неколико дана да више пута одслушам целу свирку и пресаберем утиске целог овог догађаја.На жалост опет мало људи што и није чудо за Тополу и за било какву Рок свирку овде.Прво бих кренуо од основних ствари тј организације и самог техничког одрађивања целе ове свирке, озвучење лоше и тонски део приче је катастрофално одрађен , тако да је цела свирка звичала катастрофално на жалост, мада су сви извођачи дали своје максимуме али безуспешно.Особа која је најављивала извођаче уместо да најави трећег најбољег гитаристу Банета Јелића на екс југословенским просторима одмах после Точка и Влатка најављује Уроша , мада сам мислио да је лапсус али није пошто је у току вечери било још гомила сличних.Сада бих да се мало осврнем на саму свирку. Прво су настулаи Електрик фидбек из Младеновца, стварно су клинци али у буквали одсвирали мајсторски мало комбинујући своје ствари мало и проверене рок хитове, свака им част. После су свирали Вудланд банд из Тополе и они су изгрували репертоар проверених рок хитова страних и домаћих група.Три изузетна вокала који су испратили Ћирину и Ђемину свирку, и њима стварно свака част на енергији коју су послали малобројној публици.Прокоментарисао бих мало и ове умишљење звезде који се зову Погрешила рода, на жалост велико разочарење. Велики део њиховог репертора се своди на њихове ствари које немају везе с везом, текстови су им ужас, ма могу да учествују и на 100 Ја имам таленат када није то како треба да буде. И на крају Освајачи који су одсвирали за све паре, имао сам прилике да их слушам више пута , људи су дали свој максимум али на жалост свих присутних тонац је лоше одрађивао посао тако да се од Чипијевог лепог вокала чуло само брундање а инструменти једно другог покривали,штета, и сами можете да се уверите на http://www.youtube.com/watch?v=sck_23gB7cA па само просудите о овоме што говорим, мада је Маска свирана скоро пред крај наступа тако да је и донекле личило на нешто ако може тако да се каже.Наравно све што сам написао није из неке зависти већ вапај да ови из организације озбиљније схвате овај задатак а не овако олако тако да исте грешке понављају годинама заредом.Волео бих да чујем и ваше мишљење о свему овом.Цео живот слушам Рок музику и душа ме боли кад овако лепо смишљен догађај који треба да окупи све генерације на истом месту прође стварно безвезе.Ово је само моје мишљење и како сам ја видео сав овај догађај пошто не могу да га назовем правим именом.

Затворено за коментаре.