Николић осудио нападе

Николић осудио нападе

Председник Србије Томислав Николић најоштрије осудио нападе на српске цивиле на Косову и Метохији, саопштила је Прес-служба председника Србије. Такве акције су неприхватљиве и представљају отворену провокацију у тренутку када је потребно смиривање тензија у јужној покрајини пред наставак дијалога, истиче се у саопштењу датом Тијанићевој телевизији.

„Он је истакао да су такве акције неприхватљиве и да представљају отворену провокацију у тренутку када је потребно смиривање тензија у јужној покрајини пред наставак дијалога“, истиче се у саопштењу.

Председник Николић каже да одговорност за нападе лежи искључиво на властима у Приштини и да такво кршење људских права никако не доприноси успостављању стабилности у региону.

Председник Републике изразио је наду да ће међународне организације присутне на Косову и Метохији убудуће обављати своје задатке у складу са мандатом који је одобрила и Србија, осигурати безбедност у јужној покрајини и заштитити права свих грађана.

5 одговора на „Николић осудио нападе“

  1. Браво председниче!! После овако оштре осуде никад им више неће пасти на памет да понове исту грешку по 11548 пут.

  2. Прецедник се забринуо за дијалог!??? Немојте да Му ометате преговоре са терористима и окупаторима. Ха ха ха…

  3. Оштрије реаговање је неопходно ДА, али реално посматрано шта има у рукама тај исти председник. Да ли има потписану војну сарадњу са Шангајском организацијом за сарадњу? Нема…Ко нам је у врху војске-имамо ли је и у каквом стању? Па мораћемо да се покријемо ушима и да се стрпимо до конкретних договора и планова. Овај човек још увек не зна колико фиока има његов радни сто у кабинету а камоли да ли Србија има резервни план и да ли сме да га има. Мада на примеру тога како је Бугарска постала већински православна земља СЛАТКО се насмејем и кажем има наде да ће се наћи решење за Косово.

    1. Тај човек је председник Србије, а Космет је окупирани део Србије. Он је то знао и када се кандидовао за шефа државе. То стоји у Уставу. Он је положио заклетву и треба да врши функцију на коју је изабран. Ако ће да пребројава фиоке и да врши дијалог са терористима онда треба да поднесе оставку, а не да глуми прецедника ЕУробске Србије!

  4. Сад су нам потребни стрпљење и мудрост више него икада, снаге у бесу имамо као опорављени војници из првог светског рата при повратку у Србију. Стрпљен-спашен…

Затворено за коментаре.