Тачка слободног приступа интернету

Већина нас из Тополе сматрамо Тополу као туристичку дестинацију што она наравно и јесте. Међутим и ако наше место располаже добрим туристичким ресурсима самим туристима нисмо посветили довољно пажње да би задовољни услугом и условима напустили наше место. Поље деловања на поправљању тог статуса је широко и ја се у овом тексту макар за сад нећу бавити свим недостацима јер нисам довољно компетентан, исто ћу сузити само на један аспект из моје професије, а то је приступ бесплатном бежичном интернету. Колико ми у том погледу заостајемо постало ми је јасно прошлог лета, односно после одмора проведеног у Неа Врасни, Ставросу, Тесалоникиу и Бањи Ковиљачи. Можда вам чудно звучи али Бања Ковиљача по питању слободног приступа интернету не заостаје ништа за другим наведеним локацијама. У самом РХ центру бање постоје минимум 3 приступне тачке са којима је покривен цео центар и парк који припада вилама у центру. На моје одушевљење квалитет бежичне мреже је био довољан да осим мене који сам у парку користио бежични линк за интернет разговор са Канадом задовољи још пар корисника који су са преносним рачунарима били присутни у парку и у башти виле у центру. Тада сам разумео колико Топола касни са овим типом услуге, а одмор сам продужио јер поред добрих интернет линкова на наведеним дестинацијама моје физичко присуство у фирми није било неопходно.

 

Управо овим текстом желим да покренем акцију активирања приступних тачака бесплатном бежичном интернету за туристе и занима ме мишљење вас који познајете Тополу и Опленац, још боље ако сте туриста које су то локације на којима би вама овакав вид услуге био користан?

 

Предлог 1, клупице иза Цркве:

 

 

 

 

 

 

 

Предлог 2, клупице испред цркве:

 

 

 

 

 

 

 

Предлог 3, клупице око ћупа:

4 одговора на „Тачка слободног приступа интернету“

 1. Браво на запажању!

  Нема никакве сумље да је бежични интернет потребан у Тополи. Бежични бесплати приступ интернету треба сматрати инфраструктуром као и све остале услуге. Моје предлог је да треба бити покривена Топола од Карађорђеве касарне (Апартмани Три“О“) до хотела на Опленцу (Задужбине) затим од Аутобуске станице до Апотеке, од основне школе до гимназије и од суда(пијаце) до Прокиног гроба. Дакле све најпрометније улице, где дочекујемо и очекујемо туристе.

  Поздрав од туристе

  1. Покрити целу Тополу и Оплнац бесплатним интернетом је сигурно најбоља опција, Међутим покрити добрим сигналом толику површину на конфигурацији терена на којој се налази наша Топола је инвестиција од преко 100.000.000,оо РСД, а пеирод за реализацију преко 6 месеци.

   Из тог разлога Вас молим да покушате да наведете две до три локације за приступну тачку где би у кругу од 50 метара Вама користио бежични интернет.

   Захвалан на одговору, Иван Лекић

   1. Мени а верујем и многим другим туристима Апартмани ТРИ „О“ у центру код Карађорђеве касарне. Ту углавном сви туристи пристижу а неки и преноће. Друго место код гимназије где има највише кафића. А треће место у башти хотела на Опленцу. Те услуге треба да буду бесплатне за кориснике али општина мора да стоји за трошкове постављања и одржавања. Поз.

 2. Мислим да је предлог испред цркве сасвим у реду, као и део у коме си размишљао за Три „О“. Што се кафића у близини Гимназије тиче мислим да ће се туристи ту задржавати тек у периоду када улица буде затворена за саобраћај-можда грешим. О коментару који је дат од стране Драгана, а односи се на трошкове и одржавање од општине, треба поразмислити. Мислим да је човек у праву. Али и ако га одрадиш самоиницијативно – шта рећи осим свака част, а приде и јака реклама наравно.
  Поздрав

Затворено за коментаре.