НЕодговорност извођача

Задњих дана Топола одаје утисак једног великог градилишта. Иза сваког ћошка се нешто копа, полажу се цеви, каблови и слично.  Заиста рекло би се нешто је кренуло напред.

Међутим када се човек мало удуби у ту слику и почне да запиткује шта се све то ради долази до следећих одговора: Екипа која ради гасификацију је пресекла телефонске водове и у крају нико нема телефон. Због тога је ту и екипа Телекома која чека да се ови претходни (изазивачи проблема) склоне па да крену да поправљају сноп телефонских каблова.

Са друге стране града екипа градског водовода ради на полагању водоводних цеви и успут сече прописно обележени, магистрални, фибер-оптички вод и том приликом оставља централну и јужну Србију без интернета и телевизије.  Наравно не задуго ту  је и екипа оптичара са каомионом и неопходном опремом да то поправе. Несклад је у томе што је екипи водовода требало 2 минута да направе проблем, то је екипи оптичара требало 14 сати да исти отклоне и тако 2 пута за 7 дана. Једина разлика како рече један од оптичара јесте у томе што су изазивачи проблема у првом случају били људи из екипе за гасификацију који када су већ видели шта су урадили, прописно сачекали екипу оптичара и понудили помоћ у механизацији. Док са друге стране наши водоснабдевачи када су већ поред бетонског стуба за обележавање вода откопали и жути песак и жуту траку и покидали кабл, сконтали су да није паметно задржавати се на месту злочина.

Епилог је такав да и сама општинска управа остаје у два наврата без интернет сервиса, локални интернет сервис провајдер губи 2 највећа комитента из иностранства, а корисници телефоније и интернета су изфрустрирани.

Поставља се питање да ли су катастар водова, бетонски стубови за обележавање водова под земљом и жута трака на којој ћирилицом пише да је испод подземни кабл (фибер оптички вод) проблем или су сами извођачи радова проблематични ?