Рођење Пресвете Богородице-Мала Госпојина

Дан општине Топола

Председник општине Топола Драган Јовановић, поводом Дана општине и општинске славе Рођења Пресвете Богороидице, у народу познатије као Мала Госпојина, званично је отворио кружни ток саобраћаја на раскршћу путева Топола-Аранђеловац-Београд који, са асфалтираних пет километара пута према Београду, на деоници Белосавци-Крћевац, представља савремену саобраћајницу.

Вредност инвестиције је 50 милиона динара, а радове је извело Предузеће за путеве „Београд“. Поред председника општине пресецању врпце присуствовали су и Владимир Чушев, амбасадор Белорусије у Србији, и Велимир Илић, министар грађевинарства и урбанизма у Влади Србије.
На свечаној седници Скупштине општине уручена су највиша општинска признања. Повељу „Рођење Пресвете Богородице“, за изузетне резултате и доприносу развоја општине Топола добили су Славица Мијаиловић, Душан Бајатовић, Удружење „Загрљај“ и Љубомир Тимотијевић. Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола уручене су Храму „Светог пророка Илије“ у Горњој Трнави, Предузећу „Морсад“ власника Драгомира Савића, Слободанки Милованчевић из Тополе и тополском Карате клубу „Карађорђе“, месним заједницама Загорица и Наталинци, Драгану Мијатовићу, пољопривреднику из Белосаваца, и Ђурђији Матић, ученицаи осмог Основне школе ,,Милан Благојевић“ у Наталинцима.
Такође, одржана је литургија у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду. Литургију је служио епископ шумадијски господин Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва, а улицама града под Опленцом прошла је литија.

Председник Скупштине општине, Гаврило Николић, отворио је у биоскопској дворани свечану седницу Скупштине општине. У присуству великог броја грађана и општинских званичника, седници су присуствовали кнегиња Јелисавета Карађорђевић, Владимир Чушев, Велимир Илић, Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац и многи други представници градова и општина Србије.