ЕКОПАТРИОТЕ ТРАЖЕ ОСТАВКЕ !

ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РАДИ ПОДНОШЕЊА НЕОПОЗИВЕ ОСТАВКЕ НА ФУНКЦИЈЕ У ВЛАДИ И ПОЛИЦИЈИ

 

Због кршења моралног кодекса о забрани коришћења деце у политичке сврхе јавном изјавом којом је злоупотребио малолетног и невиног унука покојног Слободна Милошевића изједначавајући га са хрватским генералима Антом Готовином и Младеном Маркачем, изјавом да би: ,,…извођење почетног ударца лопте на фудбалском дербију репрезентација Хрватске и Србије за квалификације за Светско првенство…било идентично као кад би у реванш сусрету у Београду, почетни ударац извео унук Слободана Милошевића.ˮ

Наведено поређење малолетног унука покојног Слободана Милошевића са хрватским генералима, одговорним за ратни злочин и геноцид над српским народом, не би могао да учини ниједан одговоран политичар нигде на свету. Тим пре, пошто Слободан Милошевић није правоснажном пресудом Хашког трибунала оглашен кривим за ратни злочин и геноцид, због чега нема право да у име Владе Републике Србије инсинуира да је Слободан Милошевић ратни злочинац.

Поред тога, овом изјавом је починио кривично дело клевете малолетног лица инсинуацијом из чл. 171 став 2 КЗ Републике Србије, као и кривично дело политичке дискриминације. Пре тужбе старатеља малолетног унука Слободана Милошевића због клевете, очекујемо јавно извињење председника Владе малолетном унуку Слободана Милошевића и српском народу, због одбране злочина хрватских генерала инсинуирајући равнотежу злочина са хрватске и српске стране. Док председник Владе Србије износи инсинуације о равнотежи злочина са хрватске и српске стране, Хрватска је своје злочинце бранила и подржавала, а Србија је све своје генерале који су одбранили српски народ испоручила Хашком суду утркујући се у посипању пепелом пред онима којима су нас бомбардовали уранијумским бомбама на прагу 21. века.

Обзиром да ова изјава није прва проблематична изјава председника Владе, јер је изјавама о Косову и Метохији и прислушкивању нанео велике штете српском народу и полицији Србије, на шта се надовезало неовлашћено заступање Србије у преговорима о КиМ у Бриселу, јер Народна скупштина није усвојила платформу за преговоре, ова последња неодговорна изјава би требало да обележи крај политичке каријере једног недораслог политичара.

На основу изнетог, јавно захтевам од председника Владе да одмах поднесе оставке на функције у Влади и полицији, јер околности превентивне безбедности Републике Србије, то нужно захтевају.

 

Председник Екопатриотске коалиције-ОПСТАНАК

Никола Алексић, с.р.

 

Извор: http://ekopatrioti.rs/javni-zahtev-premijeru-dacicu/