УДРУЖЕЊЕ МРЕЖА ОПЛЕНАЧКА

Група Макон сликано на свирци у тополској гимназији у јесен 1977 гитаристи Гоџа и Ђеле

Чланак поводом оснивања Удружења Мрежа

Поштовани пријатељи одавно већ постоји потреба да се организујемо и ујединимо. Ево ми мало старији рокери узели смо иницијативу да покренемо процес оснивања једног удружења од локалног значаја.  Одавно смо запостављени и дошло је време да преузмемо своју судбину у своје руке заједно са млађим рокерима  и омладинцима.  Удружење је добровољна организација културних ствараоца, уметника, музичара и сниматеља из Тополе и околине.  Циљ је повезивање појединаца и остваривање услова за деловање: вежбање, наступе, снимке, концерте и промоције нашег издаваштва и стваралаштва. Финансираћемо се својим средствима од спонзора и општине зато што је наш рад некомерцијалан добровољан тј. волонтерски. Желимо да се изједначимо у правима са свим Културно-уметничким удружењима у Тополи као што је на пример КУД Опленац. Наша делатност неће се поклапати ни са једним постојећим друштвом.

Удружењу су потребни локали за вежбање и снимање. Потребни су иструменти и опрема за снимање и наступе. Све те потребе можемо остварити кад се организујемо и затражимо потпору од општине и предузетника. Ове године се организује пети јубиларни Видовдански рок-концерт у Тополи. Зар ће општина само гледати док се омадинци муче да организују концерт? зар није довољно што морају да вежбају своје песме? Тражимо истомишљенике и будуће сараднике који ће бити пуноправни чланови  културно-уметничког УДРУЖЕЊА МРЕЖА ОПЛЕНАЧКА.

Испред иницијативног одбора Ђекић Драган Ђеле доступан на е-пошти: oplenac.net@gmail.com или на фејсбуку.

За контакт и пријављивање за чланство у Удружењу обратите се водитељу радио програма  Опленачке мреже Петровић  Драгану  Шарму (Пера Бели) 063-8144699

УМРЕЖИТЕ СЕ!