ПАС НАПАО ДЕВОЈЧИЦУ

Поводом немилог догађаја до кога је овога јутра дошло, председник општине Топола, Драган Јовановић, издао је следеће саопштење за јавност:
„Јутрос је за длаку избегнута трагедија јер је девојчицу Сару Петровић из Тополе, када је кренула у школу, напао пас ротвајлер. Девојчица је ’99 годиште и тренутно је у болници у Аранђеловцу. Према казивању директора болнице др Благојевића девојчица је добро, нема виталних повреда, има крвне подливе на леђима и огуљена колена. Наравно у шоку је после свега. Сара неће бити задржана на болничком лечењу и за сат времена ће већ бити код куће. Пас није луталица. Од познатог је власника. На терену су тренутно полицајци и ветеринарски инспектори. Не могу лако да га ухвате. Овај догађај је још само један пример да се ови Закони где су пси заштићени као људи потпуно накарадни и ево до чега доводе. Против власника пса биће поднета кривична пријава. Време је да се мења и Одлука о држању паса и условима ко поже држати у дворишту оваквог пса, јер ово је пример шта се може десити када се о псу не води рачуна.“

Најновија вест:
Према последњим информацијама пас је ухваћен и налази се под надзором. Очекује се збрињавање у прихватилиште од стране зоохигијенске службе.

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004343820420&hc_location=timeline