Удружење музичара ”Топола” слави своју прву годину

Навршило се годину дана од оснивања УМТ. Може се слободно рећи успешних. Успели смо као прво да превазиђемо сопствене несугласице и реорганизујемо Управу и кренемо да се бавимо оним шта нас је окупило. А окупили смо се око идеје да побољшамо услове за бављење музичком културом у Тополи. У октобру 2013. на Ванредној Скупштини изабрали смо нови Управни одбор под вођством Петровић Драгана Пепија.

Као први задатак на дневном реду стајао је простор за вежбање. Разумевањем и подршком које смо добили од Основне школе ”Карађаорђе” и Општине Топола као и сопственим радом и залагањем чланова добили смо жељени простор у подруму Деда Лесине задужбине на адреси Краља Александра 18.

Подрум је захтевао темељно чишћење и сређивање. Наши чланови су дали све од себе, да се као прво, изнесу све ствари и почисти вишедеценијска прашина. После увођења струје доградили смо зид за студио и таванице над улазним степеништем, а после кречења зидова, науљивања дрвене таванице и фарбања тишљераја поставили смо и теписон на под. Радови на дрвеном степеништу су завршени и реновирана је деда Лесина шкриња. Окачили смо и слике које смо затекли у подруму. Набавку материјала смо финансирали из својих извора и од донације од Општине Топола која нам је доделила 51000 дин. Можете видети цео процес у приложеном видео запису.

https://www.youtube.com/watch?v=dU96U3QEmd4&list=UUfNVKC5O7eru-k9gQbXZNfQ

Добро нам дошли, на званично отварање деда Лесиног подрума ”ЛЕСАНДРУМА” новог култног места у Тополи! у среду 30. априла 2014. у 19:00 часова.

Алт Популус Удружење Музичара Топола

Председник Петровић Драган

Посетите нашу званичну страницу на Фејсу: https://www.facebook.com/umt.populus