Хуманитарни мост

На кућни праг 37-годишњег Александра Чолића из села Љубесела код Тополе, оболелог од убрзаног старења мозга, Удружење српске братске помоћи из Канаде недавно је упутило помоћ у вредности око 400 долара. Тако ови хуманисти настављају да испуњавају дато обећање да ће Александру на свака три до четири месеца помагати у оквиру својих могућности.

Колико смо само захвални свим члановима Удружења српске братске помоћи из Канаде, као и њиховом председнику Браниславу – Банету Живановићу из Торонта, заиста је тешко речима описати. Остаћемо њихови дужници докле год будемо живи. Овога пута, захваљујући њиховој помоћи, успели смо да покријемо све трошкове Ациног лечења у бањи „Селтерс“ у Младеновцу, али и моје, као његовог пратиоца. Њему боравак овде на рехабилитацији много значи. Пре свега, зато што има прилику да скоро по цео дан буде у природи, јер га после вежби обавезно изведем напоље у колицима, али и остварује контакт и са другим људима, што код куће то није могуће. Морам признати да се овде препородио, иако обоје знамо да за његову бољку правог лека нема и да га само лекови, без којих не може ни један дан, одржавају у животу – испричала је Љиљана Чолић нашим новинарима у телефонском разговору, јавивши се из бање.

Само неколико дана по доласку у свој скормни дом, Чолићима су стигле нове пошиљке и добро расположење задржали су и мајка и син. У свакој пошиљци били су лекови без којих је Аца у међувремену остао, а у државне апотеке не стижу нове залихе.

Посебну захвалност дугујем нашој доброчинитељки Дани Вацев из Минхена, родом из Димитровграда, јер нам је на нашу молбу одмах упутила кутију лека „буспар“ од 10 мг. Дивно је знати да имаш неког тако поузданог, неког на ког се увек можеш ослонити. Захвални смо и Снежани и Милану Хајдуковићу из Аустралије који су нам, по ко зна који пут до сада, посалали кутију „цоензџма љ 10“ од 100 мг. Кутију истог лека послао нам је и анонимни донатор за кога сам нажалост заборавила одакле је. Надам се да ће ми опростити и да зна колико му може бити мајка захвална кад њеном детету пошаље таблете који му живот значе. Како су ми сви ови људи небројно пута до сада помогли, говори о њиховом златном срцу – испричала је Љиљана Чолић, пожелевши да се још једном захвали и свим осталим хуманим земљацима који им годинама помажу и њеном сину живот продужвају.

ПОЗИВ ДОНАТОРИМА

Ако желите да се укључите у неку од акција Хуманитарног моста, јавите се на е-маил адресу hmost@frvesti.com. : Добићете адресу и број телефона породице којој желите да помогнете и договорити се са њима о начину доставе донације. Информације можете да добијете и од новинара Хуманитарног моста телефоном на бр: +381 11 31 93 771 и +381 11 31 90 924.

ИЗВОР ПОДАТАКА СА:http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Nemacka/Humanitarni-most/225948/Banja-leci-dusu-a-lekovi-telo