Гости Краљевског подрума у Тополи

47. Светски конгрес винских витезова од 31. маја до 6. јуна у Новом Саду
Маy 30, 2012 | Аутор : Драгана
За учешће на 47. Светском конгресу винских витезова, који ће бити одржан од 31. маја до 6. јуна у Новом Саду, до сада је пријављено 120 витезова из 17 земаља, изјавио је данас проконзул Удружења европски вински витезови „Свети Георгије“, Александар Којић.

Он је на конференцији за новинаре истакао да ће најбројнија делегација бити из САД, коју ће чинити 45 витезова, те да ће, како је казао, број учесника бити знатно већи од поменутих 120 јер су долазак најавили вински витезови из бивших југословенских република и Мадјарске.
– Седам дана је довољно, да наше колеге, витезови, стекну слику о лепој, храном, пићем, људима и културом, богатој Србији – рекао је Којић, који је и председник Организационог одбора Светске скупштине винских витезова. Он је истакао да ће посебно значајан сегмент те манифестације бити стручни скуп о српским винима који ће се одржати 3. јуна у Ректорату београдског Универзитета.
Поред Новог Сада и Београда, како је најављено, људи од знања, угледа и утицаја када је винска култура у питању, имаће прилику да обидју Сремске Карловце, Суботицу, манастир Хопово, винарију “Мачков подрум” у Иригу, Краљевске подруме у Тополи, Вршац и Гудурицу. Показаће да туризам кроз призму вина представља савршен спој одмора , релаксације и хедонизма.
Маршал и витез Европског винског витешког реда “Свети Георгије”, Хаџи Димитрије Јевгенич Панфилов током Конгреса ће промовисати своју књигу “Боеми, доајени, витезови – Карловачки фестивал вина и песника”, а званични поклон сувенир Светског конгреса винских витезова биће дрвена фигура – лик брке у сремској ношњи са флашицом бермета.
Извор:http://www.facebook.com/groups/57335308113/10150929923508114/?notif_t=group_activity